Dokonale čisté

Pokud potřebujete cokoliv zbavit rzi, starých nátěrů, houževnatě se držících nánosů nečistot, prakticky na jakémkoliv materiálu máte několik možností. Můžete využít fyzicky nenáročnou cestu chemického čištění. Vhodnými rozpouštědly cíleně narušíte povlak, který chcete odstranit a pak čekáte, že chemie to udělá za vás. Kdo z vás někdy něco takovým způsobem řešil, přizná, že výsledek určitě na sto procent nesplnil vaše očekávání. Některá místa sice povolila na první pokus, ale úspěch nebyl nikdy celoplošný. Vždy se muselo přistoupit k fyzické práci.

Na odstranění staré omítky

Tou fyzickou prací myslím to, že vezmete do ruky ocelový kartáč, smirkový papír nebo přímo elektrické domlouvátko, tedy brusku. A zase zde platí, že i kombinací všech těchto prostředků nedosáhnete kýženého výsledku. A když ano, tak se u toho řádně zapotíte a celá práce vám zabere hromadu času. Dalším mínusem této možnosti je spousta odpadu a nečistot a také možnost poškození čištěného předmětu.

Oživení povrchů pískovačkou

Abych déle nezdržoval, přejdu k doporučení. Pokud potřebujete dokonale očistit předmět, nebo nějakou plochu, použijte pískovačku. Cílený proud jemného abraziva, který pod vysokým tlakem je doslova vystřelován na čištěné místo si poradí jak s rezavými plochami, které vyčistí až na zdravý kov, tak se starým lakem, nebo nánosy nečistot z betonu, chodníků, zdí a podobně. Když se s pískovačkou naučíte pracovat, budete spokojeni s výsledky pokaždé, kdy ji vezmete do rukou. Excelentní výsledek bez poškození původního materiálu vás určitě uspokojí. Není divu, že pískovačku mají v oblibě hlavně restauratéři. Ti, co dávají nový život veteránům obzvláště. Pokud již nemají tento stroj vlastní, navštěvují pravidelně půjčovnu pískovaček https://pujcovna-naradi-piskovacky.cz/. S pískovačkou si jako komplet můžete zapůjčit vše potřebné, co k práci budete potřebovat. Od dieselového kompresoru, přes hadice, trysky až po ochranné prostředky.